Veiniklubi Arensburg klubiüritus 23.01.2020.

Jaanuarikuu klubiürituse degusteerimise viis läbi Grappolo OÜ sommeljee Tarmo Jänes.

Toimunud klubiürituse veinivalik.

Vahuveinid:

1. Monte Tonda, Soave DOC Vino Spumante Brut  2018,   70% Trebbiano, 30% Chardonnay viinamari, mõned tootjad kasutavad ka   100% Garganega viinamarja, 3 kuud Charmant meetod, Vegan vein,    kahvatu õlg kollane, kuiv, intensiivne, hea pikk järelmaitse, 2. Fongaro, Lessini Durello 2013 Brut Riserva, 85% Durella, 15%     Chardonnay, või mõnel teisel aastal 15% Garganega, Pinot Bianco, Pinot  Nero, kuldne kollane, maitses tunda, rauda, magneesiumit, kaltsiumit,     see kõik tuleb vulkaanilisest pinnasest, maitses ja järelmaitses tunda     laimi, sidrunit, õunasust, laagerdunud kokku 60 kuud pärmisettel enne     ümberkorkimist, Organic vein.
3. Mirabella, Franciacorta DOCG EDEA Brut NV, Organic, 48 kuud     pärmisettel, 50% Chardonnay, 50% Pinot Nero ja Pinot Blanco,Erbamat-    üks vana ja iidne kohalik viinamarjasort, maitse on mineraalne, vahune    ja õhuline, sisu suhteliselt lihtne,    Franciacortade tootmine on 10 korda väiksem kui Champagnede oma,    laagerdunud 48 kuud pärmisettel , jääksuhkur 5g /1l kohta.
4. Vicari, Vino Spumante Metodo Classico Brut Rosato 2016   ,,Sfumature”, 100% Lacrima viinamari, 30-36 kuud pärmisettel, oleneb   aastast, väga peen toode, küpsed punased marjad, roosi kroonlehed, väga mahe, pehme, Lacrima on tõlkes-,,Kristuse pisarad“, natuke parfüümne, kuid väga heas tasakaalus, kõik on paigas, parfüümsust võib   võrrelda ka Gewürztramineriga, kuid seda marja selles tootes ei ole, lõpp järelmaitse on isegi jõuline, selle kahvatu rose kohta, ilus üllatus!
Punased veinid:
5. Tenuta Giustini,Ad Hoc Primitivo di Manduria DOC 2018, Vegan vein, 100% Primitivo, 3 kuud Prantsuse tammevaadis, maitses magusad vürtsid, palju punaseid marju, jõulised vürtsid, kuigi on tegemist kuiva veiniga on vein liiga magusate järelmaitsetega, tanninid on ilusad küpsed, sobilik küpse lihaga ja Scamorza suitsujuustuga, grilliga ei sobi!
6. Di Meo, Taurasi Riserva DOCG 2008, Montemarano 650m üle  merepinna, 24 kuud Slavoonia tammes + 12 kuud Prantsuse tammes + 24 kuud pudelis keldris, viinamarjad on korjatud konkreetsest aiast nimega Vigna Olmo, maitses kerge eukalüpt, väga heas tasakaalus, ilus hape, vein alles küpseb,kuid on juba joodav,maitses ja aroomis on ka metsaseened, sobilik seeneroogadega, kivipuravikud, seenekastmed, vanemad juustud, Pecorino juust, Cash Acvallo suitsujuust.
7. Nino Negri, ,,5 Stelle“ Sfursat DOCG 2015, 100% Nebbiolo viinamari, veiniaiad asuvad Piemonte Alpides, kuivatatud marjadest, saanud Itaalia kõrgema veiniauhinna GR Tre Bicchieri, maitse on väga äge ja küps, 2015 aastakäik elegantne ja väga delikaatne vein.

Uudised

Arhiiv

Vali keel

Kalender

Copyright © 2024 https://veiniklubiarensburg.ee