Veiniklubi üritus 27. veebruaril 2020

Champagnede koolituse viis läbi firma Amber Distribution Estonia OÜ suurklientide müügijuht Siim Emajõe.

1) Champagnemaja Billecart-Salmon Rose Brut NV.

Lõheroosa, kirgas, maitse elegantne, puuviljane, tsitruseline, punased marjad, rabarber, vaarikas, apelsinikoor. Keskmiselt kõrgema happega, maitse täidlane, marjane, kreemjas, punased marjad, metsmaasikas, vaarikas. Viinamarjasordid:  Chardonnay,  Pinot Noir  ja Pinot Meunier.

2) Billecart-Salmon Brut NV.

Viinamarjaaiad asuvad Eperneys, Marne jõe kallastel, Pernei linna ümbruses. Laagerdunud 30 kuud pärmisettel, 2-4 aastat pudelis, viinamarjad on Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier. Aroom on pärmine, värske tsitrus, laimi koor, pikk järelmaitse, keskmiselt kõrgema happega. 45% on Pinot Meunier, 55% jaguneb ära Chardonnay ja Pinot Noir marjade vahel, 50%-60% on kasutatud reservveine. Sobilik serveerida trühvlite ja kaaviariga!

Frescobaldi veinimaja tutvustuse ja koolituse viis läbi klubi president Märt Käesel.

3)  Alie Ammiraglia Rosato Toscana 2018

Syrah ja Vermentino segu, unikaalne kooslus. Rubiinse tooniga, aroomis tunda valgeid lilli, metsmaasikaid, tsitrusekoort, kerget mineraalsust. Maitses on tunda magusaid puuvilju, tsitruseliste noote, greipi, õrna ja kauakestva järelmaitsega.Sobilik serveerida nii aperatiiviks, kui pearoogade kõrvale.

4)  Pomino Bianco DOC 2018

Chardonnay ja Pinot Bianco segu, kasutatud on veel väike % vanu kohalikke marjasorte. Vein on õlgkollane, rohelise varjundiga. Veinile annavad aroomi õun, bergamont, banaan. Veini maitse on nõtke ja karge, järelmaitse pikk ja meeldejääv. Veini eripära on selles, et teda laagerdatakse osaliselt nii tammevaatides kui ka terastankis. Esimene kääritamine on 4 kuud terastankis, väike partii prantsuse tammevaadis, teine kääritamine 4 kuud terastankis ja 1 kuu pudelis. Soovitatud serveerida aperatiivina, salatite, eelroogade ja kala juurde.

5) Pomino Benefizio Riserva DOC 2017

100% Chardonnay, 10 kuud laagerdunud prantsuse tammevaadis ja 4 kuud pudelis. Benefizio Riserva on mõnus, kuldse varjundiga, millele annavad aroomi puuviljad. Aroomis on tunda maalähedast tamme, maitse on mõnus, pisut vürtsikas.Selle veini teevad eriliseks pika ajalooga viinamarjad, mis istutati juba aastal 1855. Sobilik serveerida mereandidega, taimsete roogadega, keedetud köögiviljadega.

6 )Nipozzano Chianti Classico Riserva DOCG 2015

90% Sangiovese, 10% Malvasia Nera, Colorino, Merlot, Cabernet Sauvignoni segu. See vein on kuulus selle poolest, et seda laagerdatakse suurtes tammevaatides 24 kuud. Viinamarjaaiad kasvavad Toscanas kuulsa Florenze veinimeistrite linna ümbruses. Nipozzano on romantiliselt rubiinpunane, mõnusa tekstuuriga. Aroom on elegantne, delikaatne, puuviljane, muraka, mustsõstra ja kirsi aroomibuketiga. Vürtsikust annavad juurde nelk ja muskaatpähkel. Maitse on soe ja pehme.

7) Brunello Castelgiocondo DOCG 2011

100% Sangiovese. Seda veini toodetakse alates aastast 1800. Vein on laagerdunud 2 aastat nii slavoonia kui prantususe  tammevaadis, 2 kuud veel pudelis. Castelgiocondo veini toodetakse parimatest Sangiovese viinamarajadest, mis tagavad veinile kõrge kvaliteedi ja suurepärase struktuuri. Veini aroomis on tunda sooje kive, tumedaid puuvilju ja pähkleid. Tanniinid on pehmed, veidi soolase alatooniga ja väga mahlakad. Sobilik serveerida grillitud liharoogadega, sealiha, kana, veiseliha, hautised, vürtsikad road,juustud. Vein saavutab pea igal heal aastal 92-97 punkti, mis on väga kõrge tulemus.

8) Lucente Toscana IGT 2017

Sangiovese ja Merlot segu, Super – Toscana. See aastakäik oli erakordne, kuiv suvi, väga palju päikest, juba septembris korjati marjad ära. Värvus brilliantne ja tume. Metsamarjad, tubakas, kerged vürtsid, pehmed siidised tanniinid, ümar, kauakestev järelmaitse.Laagerdumine toimub terastankis koos kestadega 20 päeva, lisaks 12 kuud tammevaadis. 2019.a..Lucente on rabavalt punakaslilla. Aroom on muljetavaldav, küpsenud ploomid, murakas. Erilisust annavad röstitud espresso, shokolaad ja pipar. Maitses on tunda soojust ja ümarust, tuues esile veini tugeva struktuuri. Järelmaitse on tugev ja intensiivne.Soovitatud serveerida liharoogade ja juustudega!

 

Uudised

Arhiiv

Vali keel

Kalender

Copyright © 2024 https://veiniklubiarensburg.ee