Veiniklubi detsembrikuu ürituse viis läbi konjakimõisa Maxime Trijol Brand Ambassador härra Kaido Laanet.
1. Champagne Cossy ECLAT NV Brut.
Värvus kuldne kollane, maitses tsitrused, õun ja mandel, pähkel, mõrkjas järelmaitse. Kasutatud on võrdselt kolme viinamarjasorti, Chardonnay, Pinot Noir ja Pinot Meunier.
2. Chateau Pey-Bonhomme-Les-Tours Blanc 2016.
Värvus kahvatu kollane, organic vein, aroom apteekrikapp, aroomis animaalsust, pinnast, mineraalsust. 50% Sauvignon, 50% Semillion, Got de Paly puhtad maitsed ja naturaalsed aroomid.
3. Sartori di Verona “Marani” Bianco Veronese 2015. Itaalia.
Värvus õlgkollane, roheka helgiga. 100% Garganega, pressitud 40 päeva kuivatatud viinamarjadest, hellitavalt kutsutud ka valgeks Amaroneks. Kergelt õline, keskmise täidlusega, akaatsia, maitses on ürte ja vürtse.
4. Chateau Pey-Bonhomme-Les-Tours Rouge 2014
Mahevein. Värvus sügav tume punane. Cabernet Franc ja Malbec. Aroomis akaatsiat, eukalüpti, seedrit. Cabernet Franc ja Malbec domineerivad ka maitses, mis annab eeterliku järelmaitse, kuigi veinis on 70% Merlot, 20% Cabernet France, 10% Malbec.
5. Chateau De Lavagnac Bordeaux Superiore.
Värvus tume, sügav ruske punane, väga hea ja ilus aroom ja tasakaal. Kasvuala ulatub Saint-Emilion Grand Cru aedadeni välja. Viinamarjasordid 75% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc.
6. Maxime Trijol VS
Värvus kollane merevaik, aroomis valged lilled, mandel, vanilje, pähklid, aprikoos. Marjad korjatud 100% Fins Bois piirkonna aedadest, vanus 7-9 aastat.
7. Maxime Trijol VSOP Superieur.
Värvus kollane kuldne merevaik, aroom klassikaline, ilus mandel, pähklid. Vanus 15 a. Tammevaadis kasutatud nelja erineva piirkonna marju, väga elegantne konjak omas kategoorias.
8. Maxime Trijol XO Maxime.
Värvus kuldne merevaik, maitses valged lilled, pähklid, mandlid, aprikoos, vanilje, troopilised puuviljad, küps õun, viinamarjad Ugni Blanc ehk Trebbiano.
9. Maxime Trijol Pineu Des Charentes Blanc.
Kuldne, õlgkollane veiniliköör 17%, laagerdunud 5 aastat. Aroomis pähklid, mandlid, mesi, kõrbenud maitsed, kuivatatud puuviljad, aprikoos, ploom, magusad marjad. Väga hea gurmee hanemaksaga.
Üritus oli huvitav ja suurepärane nagu alati!
Veiniklubi president
Märt Käesel