Veiniklubi novembrikuu üritus

Novembrikuu üritusel esitles oma veine veinifirma Carpercaillia OÜ (Vein ja Gurmee) firma omanik ja sommeljee Hilje Savolainen.

Degusteerisime:

  1. Sloveenia vahuvein Rare 2018 80% Yellow Plavec, 20% Chardonnay. Veinimaja Penin Istenic on asutatud aastal 1968. Selle toote viinamarjaväädid on 20-25 aastat vanad, kasvanud tagasihoidlikus külmas kliimas. Värvus kuldne kollane, jõuline, intensiivne, hea happega, gastronoomiline jook. Pigem toiduga koos tarbimiseks, n.t. mereannid, austrid. Aasta toodang vaid 200 pudelit.
  2. Piemonte vahuvein Giuseppe Galliano Brut Nature VSQ 2014 1,5L Magnum. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. Veinimaja Borgo Maragliano. Viinamarjaaiad asuvad vaid mäe otsas, tippudel. Värvus õlgkollane, kirgas, kuldne. Maitses tunda rösti, pärmi, õuna. Väga hea vein, kergelt nauditav. Sobib hästi mereandide ja austritega.
  3. Toscana Vermentino  Montecucco DOC 2018 75cl, 100% Vermentino. Veinimaja Peteglia. Värvus kirgas, kuldne, kristalne, aroom värske, aromaatne, maitses valged lilled.Sobib kala, mereandide ja austritega.
  4. Toscana Crisoperla 2017, 75cl. 60% Chardonnay, 30% Vermentino, 10% Malvasia Bianca. Veinimaja IL Corniale Di Bibbiani. Värvus kuldne, kollane ja kirgas, aroom tagashoidlik ja külm, maitses küps melon, aprikoos, õline. Sobilik valge kala, pasta, valge liha ja kukeseentega.
  5. Brachetto D` Ascqui Secco 2019 Rose.Haruldane viinamarjasort Brachetto, mida meil klubis ei ole varem olnud. Veinimaja Marenco. Värvus lõheroosa, aroom tagasihoidlik, maitses maasikas ja melon. Sobilik pasta, kala, pardi ja suvisete salatitega.
  6. Toscana, Bocelli Tenor Red Family wine, Magnum 1,5L 2017, 34% Cabernet Sauvignon, 33% Sangiovese, 33% Merlot. Rubiinpunane, kirgas. Aroom väga meeldiv ja heas tasakaalus, maitses punased metsamarjad, savine ja vulkaaniline pinnas.
  7. Piemonte, Neuvsent D´Asti Superiore Nizza DOCG, 1,5LMagnum 2015, 100% Barbera. Veinimaja Cascina Garitina. See viinamarjaaed on kantud UNESCO pärandisse. Värvus ruske, tumepunane, aroom intensiivne. Maitses tunda vulkaanilist pinnast, musta kirssi, tumedaid marju. Vein on viskoosne ja ilus, võib magnumis veel küpseda isegi 10 aastat.
  8. Toscana, Castagnio Syrah Cortona DOC, 1,5L Magnum 2016 100% Syrah. Veinimaja Fabrizio Dionisio. Värvus ruske, tumepunane, aroom intensiivne, animaalne, maitses loomset konti ja vürtse. Sobib lambalihaga. Magnum pudelisse tehakse veini ainult väga headel aastatel, veinid küpsevad kauem ja maitsevad paremini.

Veinilubi president

Märt Käesel

Uudised

Arhiiv

Vali keel

Kalender

Copyright © 2024 https://veiniklubiarensburg.ee